Tuesday, December 06, 2005

Ik speel Scheids bij Peter R de Vries vs Leon de Winter

prdv.nl/?mod=weblog..27 OMLAAG IN PLAATS VAN OMHOOG...

VRIJDAG 2 DECEMBER

Voor het eerst tijdens onze campagne zijn de polls lager dan de week er voor... We zijn van 25 procent gezakt naar 23 procent en dat veroorzaakt natuurlijk wel wat tandengeknars bij ons. ---
Ene Geert Geel: de dhimmie-opvattingen van PRDV over de islam, over terreur en bijvoorbeeld de oorlog in Irak, zijn van een zulk beschamend laag niveau, dat zelfs Bin Laden hoofdschuddend zijn moordenaars opdracht geeft om zo snel mogelijk de Lage Landen te verlaten. “This country will self-destruct in five seconds”, zou hij gezegd hebben.

Meneer Geel! Dat zou pas goed nieuws zijn (was het maar waar). Reden genoeg om op de knieen te gaan voor hem. Stel u voor, zijn aanhangers geven aan hem gehoor! Grote scha allogge tonen uittocht, moe varmint of de piepheul, uitzinnige vreugd in de lage landen; toekomst!! Wij gunnen hun dergelijke bijgeloofjes toch van harte????? Holland tolerant mag eindelijk weer eens in de krant; laat de af(s)telling beginnen en moge de beste winnen (hij die inziet dat elke strijd zo niet ongelijk is dan toch ongelijk maakt begint er niet eens mee en laat dus liever in plaats daarvan meteen al verschillen vooral die van de aller kleinsten af aan, nauwgezet en gauw genoeg gelden, naar buiten en naar binnen) maar wel in dienst van een groter geheel (meneer geel) en woestijn mores het groenste land ter wereld invoeren helpt natuurlijk het goedmoedigheidsplaatje geen ene moer.



oh godohgod of liever guttemetut nou toch, kijk Leon de Winter eens z'n best doen om PrdV te fisken; hij demonstreert er natuurlijk , zoals altijd, ongestraft zijn suprematisme nog maar eens een keertje mee omdat het er nou eenmaal 1 'teekt' om net zo'n lijer, echter, de ander genaamd te 'noowen' (wat dat betreft schiet de uitdrukking 'anti-semitisme' zo'n beetje de hele arabische wereld te kort .. en dat zou er wel eens mee te maken kunnen hebben dat we met de volgende gold patristisch expansieve uitdijerij uit woest en ledige regionen te maken hebben; tja,
wie zijn lesje niet leert moet hem net zo vaak als daarvoor nodig is overdoen.

graverdammer.vrijspraak...=11951 Erelid Peter R. de Vries - LEON DE WINTER - elsevier (50 reakties) 5 Dec 2005 - Peter R. de Vries is een aardige man met grote ambities, en daarom is het van belang om het stuk over terreurdreiging dat hij op zijn website heeft gezet eens goed te bekijken.

Piet: een paar fragmenten met mijn kommentaar

LdW: Peter R., jij vraagt je ook af waarom mensen zich opblazen:

PrdV: 'Dit soort daden is niet af te doen met de gemakzuchtige bewering dat de daders door hun geloof zijn 'gehersenspoeld'. Ik zou bijna zeggen: was het maar waar. Niemand geeft zijn of haar leven 'zomaar', ook niet omdat de bijbel of koran dat aanmoedigt. Dat heeft een voorgeschiedenis. En de cruciale vraag daarbij is in hoeverre wij bereid – en in staat zijn - kritisch naar ons eigen doen en laten te kijken in, pakweg, de afgelopen tweehonderd jaar.'

LdW: O, zit dat zo? Gekken blazen zich op omdat wij hen PAKWEG de afgelopen tweehonderd jaar iets hebben aangedaan? Zijn die terroristen zo oud? Waarom blazen joden zich niet massaal in Europa op omdat er kort geleden iets in Europa is voorgevallen waarover zij nog een tikkie van streek zijn? Waarom heeft die Belgische vrouw die moslim is geworden zich opgeblazen? Uit solidariteit? Of omdat ze gehersenspoeld is? Heeft zij de afgelopen tweehonderd jaar ook zo onder ons geleden?

Piet: slecht voorbeeld; joden zijn al vanaf ver voor de Bijbel nogal erg letterlijk 'een tikkie van streek', migreren zit hen helaas in het bloed en dat gaat wel een tijdje goed, middels handel, nijverheid en belasting innerij maar ze kennen nou eenmaal geen grenzen en barsten er altijd weer uit, zo de een na de ander cultuur lek achter latend, voor zoverre dit een zo niet onbespreekbare dan toch veelal onbesproken drift is, een soort trekvogeltrek zijn geschriften als de Protocollen van Zion inderdaad kolder omdat er van opzet immers geen sprake is (ze doen ook werkelijk niemand leed aan dat ze niet ook zichzelf en aanhang/werknemers aandoen (voorbeeldjes waarvan de Holocaust al te veel en vaak afleidt geef ik verderop) maar de consequenties zijn er niet minder om; zo leidt hun principiele segregatie vroeg of laat tot polarizatie, nogmaals, niet in de laatste plaats binnen eigen gelederen, een voorbeeldje van het leed dat ze zichzelf

George W. Bush has received approximately 500 hours of airtime, while Bin Laden has received about 5 hours of airtime. - bron: http://dontbomb.blogspot.com (al-jazeerah) - waar Bush voor staat heeft in de afgelopen 200 een genocide veroorzaakt die de zionisten niet willen laten gelden want de hunne is het beste, grootste en meest belangrijke slachtofferschapswapen dat ze ammenooit niet meer uit handen gaan geven, ook niet als in Rwanda binnen veel kortere tijd verhoudingsgewijs meer mensen afgemaakt worden in omstandigheden die, niet zoals in het holocaust stadium van de 2e wereld oorlog, voor niemand een pretje meer waren.


LdW: Luister, Peter R.: in de hele Arabische wereld zijn sinds het ontstaan van de islam minder boeken gepubliceerd dan JAARIJKS in Spanje. Waardoor komt dat? Waardoor komt het dat de scholen er zwak zijn, dat er vrouwen vaak een rotleven hebben, dat er nauwelijks patenten aan Arabieren worden gegeven omdat er nauwelijks iets behoorlijks wordt uitgevonden, dat er bijna geen behoorlijke Research en Development bij universiteiten en bedrijven bestaan? Waardoor komt het dat 70% van de bevolking van de Arabische landen jonger is dan 25 jaar en dat er geen werk voor al die mensen, geen huis, geen toekomst, en dus geen hoop is?

Piet: Met patristische dwang schoolplicht opleggen heeft bijvoorbeeld bij de Akha in Noord Thailand de volgende consequenties: hun ouders kunnen het goed op familie bezit ingespeelde tuinieren door het wegvallen (weghalen) van eigen kinderkrachten niet meer bolwerken maar de overheid zegt: geen nood, hier, neem er wat bestrijdingsmiddelen voor in plaats met alle voor gezond- en vruchtbaarheid funeste gevolgen vandien, om over de aan onafhankelijkheid afbreuk doende op kosten jagerij maar verder niet te spreken. Horen we jou ooit over de oorspronkelijke betekenis van 50 jarige Jubileum viering ouwe stijl? LAND HERVERDELING Nee je laat de joden weer eens van allerbekrompenste kant zien.


'Maar hebben we dit alles wel eens echt geprobeerd door de ogen te zien van mensen die van huis uit wat minder op hebben met de Verenigde Staten en de westerse waarden? Is het dan nog zo logisch allemaal? Hoe zouden WIJ hebben gereageerd als een groot land - waar wij van oudsher moeizame betrekkingen mee hebben - een militaire inval in een ander land zou hebben gedaan op basis van volledig onjuiste en onware veronderstellingen? Het zou in de scherpste bewoordingen zijn veroordeeld. Het zou betiteld zijn als 'spelen met de wereldvrede'. Maar als wij – de westerse wereld - zelf zoiets doen, is dat van een andere orde. Onze bedoelingen zijn goed. Dat begrijpt iedereen. Denken we. Als Rusland het doet is het machtswellust en imperialisme, maar als de Verenigde Staten het doet is dat in ieders belang. Want ons belang is ieders belang, toch?'


Oppervlakkig

Ik moet het helaas zeggen: je hebt een oppervlakkig, slecht onderbouwd, en bovenal ondoordacht stuk geschreven, dat vooral lijkt te bestaan uit kromme kreten van anti-Amerikaanse warhoofden en anti-Zionisten.

Peter R., als je zo'n stuk over moslimterrorisme schrijft, heb je dan niet het gevoel dat je je een beetje moet verdiepen in de martelaarstraditie bij sjiieten of in de Assassijnen of in de Koran of in de ontstaansgeschiedenis van de figuur van Mohammed of in de ontwikkeling van het Ottomaanse Rijk, of in de theologie en ideologie van Bin Laden? Nee? Moet je toch doen, je steekt er een hoop van op en het voorkomt dat je onzin uitslaat.

En ga ook eens wat lezen van Popper. Nee, niet Potter maar Popper, met 3 p's. En Adorno, Strauss, Arendt, Aron, Habermas, Durkheim, Elias. Ik noem er maar een paar – mensen met linkse of rechtse of gematigde of extreme ideeën die van belang zijn wanneer je in deze wereld als leider overeind wilt blijven. Pimmetje kende ze op zijn duimpje. En jij?

Piet: ja leuk, leesvoer over en weer aanbevelen, daar heb ik ook een houtje van (zie de kwoots hieronder), begin jij dus maar met Naemi Giladi (over hoe zionisteni in de 50er jaren arabische joden door middel van bom aanslagen naar het 'heilige' (=onveilige) land joegen (om ze daar gruwelijk genadeloos te discrimineren). Daar hoor je geen van die beroemde namen over, hoogstens Arendt was enigszins skeptisch over ZIonisten waarop 'naZI' letterlijk beter past - ook ver buiten hun boekje en globaal opererend ((maar over diens rol bij het naZI aanjagerschap heeft ze het ook niet))).

alexandr-dugin-quotes-jacov-bromberg.html Alexandr Dugin quotes Jacov Bromberg, Mikail Agursky in "the jews and eurasia" --- keep in mind that the colour coding I use is is mirrored in present day American conditions: coastal states are predominantly liberal and assigned and/or have adopted the colour blue, landlocked religious and rightish ones the colour red.

http://dustfizz.blogspot.com/2005/12/
excerpts-from-recent-interview-with.html

From an interview Joshua Frank did recently with Ward Churchill

1 Comments:

At 2:09 AM, Blogger piety piet said...

http://www.xistinchrist.nl/Frontoffice/nieuws.php?goto=reactionssubmit&News_ID=24 ook Emile Ratelband laat Amerika kritische geluiden los (via een kristelijk blaadje);
ik plant 4 (van de ((op vrijdagmorgen)) 91 reakties):
oeps, sorry webmistress(es)/master(s) iets te lange onafgebroken reeks tekens
piet 07-12-2005 ! om 15:06

poetpiet:
een weerwoordje op Leon de Winter's neerbuigende gedoe jegens Peter R de Vries in de Elsevier ----- p 07-12-2005 om 15:17

toeptiep:
overigens, die naam van jullie is nogal vreemd vinden jullie niet, ik steek er niet eens zo onbegrijpelijk bij af met sjeesasverlostkristallen.web-log.nl

snuivelsnater:
beste lieve zoete kristentjes, probeer eens aan de realiteit te ruiken, hier bijvoorbeeld: peacepalestine.blogspot.com/


www.sargasso.nl/?p=1707 Ook over PrdV's aanstaande 'onthullingen'.
Drukte. Ook, vind ik. snappend niet.Wel weer interresant is PrdV z'n zicht op olie/imperium zaken, daardoor steltie zich toch eerder aan grote broer bijwijzend en 'gevaar' influisterende grotere broer bloot dan dat je onder hoeden spel kan vermoeden. Leon de Winter mog de aanval in de Elsevier al openen.


Mischien wil-ie wel aandacht verleggen van wat ie achteraf zelf als misstap inschat (met het grote plaatje zoals door islamitische wereld, andere anti-zionisten en delen van zowel extremer links als rechts ingekleurd leuren levert je inderdaad een stempel links op - rechts mag immers sinds WWII nog steeds niet weer). Hij krabbelt in dat geval terug naar een lokalere rechtsere vorm, verlaat de discussie over dwang en waagt zich aan verleiding (niet echt zijn sterkste punt met zijn macho stevig en harkerig stijf imago; ik had er in zijn geval geen werk van gemaakt en des te meer geijverd voor openbaarheid van handel en wandel door en voor iedereen die over anderen iets te vertellen en bestuursbeslissingen te vellen heeft.

Ik kan me moeilijk voorstellen dat-ie dit pedofilie probleem -- als je Alphonse Lingis over zuid-oost azie leest dan ziet dit produkt er overigens weer heel anders uit maar dat is dan ook eerruugg ver weg -- als escalatie van de veelslachtige opvatting dat 'de islam als slachtoffer van het westen' gezien kan worden* in wil zetten.

* voorbeeldjes veelslachtigheid voor van begin af aan vergroeiende en inmiddels zo goed als versteende tentakel knoop van concurrende monocultureel en monotheistisch imperiale monomanieren; moge dit bijdragen dergelijke knoken netjes in mentaal verwerkbare mootjes te hakken:

A:de alhier (niet )ver( genoeg vandaan )blijvende expansieve is(mis)lam als slachtoffert het westen
Z: islam als slachtoffer van aldaar (niet )ver( genoeg vandaan )blijvende invasief westen

MN: Waar zijn ze mischien beiden het slachtoffer van?

hoe en waar dan ook precies de breuklijnen en spiegelvlakken tussen over-, under- en ook zeker wel recht voor zijn raap delen dezer 'statement' lopen/liggen dan wel kruipen en/of onze samenlevingen al of niet blijven(d?) verscheuren zal ons toch voorlopig wel eerder in bloed en stank opgediend worden dan geuren en kleuren, helaas, ik heb er al 1 hele (re)generatie zieklus aan verspild (7 jaar) en zit met een voorraadje dat hoogstens nog iets langer te oppervlakkig en mischien ooit wel maar dan te laat van pas komt om NOG veel meer leed te voorkomen.

De toekomst zal het leren.

Net op het nieuws dat Muhammed B Bush heeft genoemd in een overigens niet al te spraakzame sessie, .. ..is Theo's steun voor Doublejew Bush hem dus toch noodlottig geworden, ik heb hem er rond voor uitgescholden kort voor zijn dood, mischien wilde hij me wel een beetje pesten en uitdagen maar daar kwam een spelbreker tussen.



Pelayo
December 9th, 2005 09:12
58

Ik geloof hier geen flikker van:

Floppy's in de 21ste eeuw? Ongeencrypte floppy's?? Welnee. Iemand is hier de zaak aan 't belazeren


ik weer:
eentje maar? Was dat maar waar!

als niet slechts 1 iemand optreden (voor hen op- en uitkomen) maar als een soort zorgzamer voor de hele tuitemeguitige santekraam en reutemeteut aan niet niksende ietsen (veelal onbekende bodemorganismen inclusief al te lang geplaagde en bedreigde soorten) gaat bij mijn weten niemand goed af maar die gek houd het voor zich.

Anonimiteit is de cumulatieve wisseltruuk die altijd richting oorlog rijdt.

even voor de goede verstandhouding met wenkbrouwen die nog onwennig mijn kant op gericht staan, ik heb grote bewondering voor de anti recruterings activist todd Boyle die ervoor een site over het betere boekhouden aan een ongewis lot overliet: http://ledgerism.org

anoniem zijn de bewoners en tijdelijk de doorkruisers van het mysterieuze niemandsland, de laatsten op weg van de ene naar de andere brandhaard van gezelligheid en daar kent men geen anonimiteit.

. .. .zonder er gepaste offers aan te brengen want 'dood' (steen) tot leven(d groen) wekken gebeurt in alle rust en stilte, na eerlijke verdeling van stoffelijk overschot als ware zegen, dat neemt enige tijd in beslag en dan gestalte aan in zon en regen.

 

Post a Comment

<< Home