Sunday, December 04, 2005

ideetje: handwapens en verdovende middelen legalizeren maar oorlog verbieden

sargasso.nl/?p=1680
Amerika in Beeld - 03-12-05 om 20:30 -- 26 reakties
#
piet
December 4th, 2005 11:12
19

leuk draadje 'us work force'
http://mailman.lbo-talk.org/pipermail/lbo-talk/

en gister las ik over het verschil in aantallen bureacraten en ambtsdragers tussen

Hitler duitsland en de DDR

7.000 : 60 milj
190.000 : 17 milj

#
Caprio
December 4th, 2005 14:19
24

@piet: ik vraag me af wie er wel en wie niet is meegeteld in die 7000 van Hitler. Hitler was juist een enorme voorvechter van de publieke sector, hoewel ie daar veelal militaire instituties en 'vrijwilligers' voor instelde. Ik neem aan dat beide niet zijn meegeteld. Hitler moest zijn schulden wel betalen met oorlogsbuit en dwangarbeid. Dat kun je allemaal dus niet los zien van elkaar. Als we dan toch een vergelijking willen maken moeten we het dienstenniveau trouwens ook meenemen.


28ste:

Caprio: "Hitler moest zijn schulden wel betalen met oorlogsbuit en dwangarbeid." -- -- ja dat staat er ook in, 1 alinea verder (Hitler's Volksstaat door Goetz Aly, gerecenseerd door J Schuesslburner) maar hier speelt een soort zelfvervullende 'ver(w)achting' (oorlogstuigvervaardigen als bezigheidstherapie) een rol; helaas 1 die in Amerika grootsscheeps is overgenomen. .. en daar hollen wij als dutch devils en domme doosjes achteraan.

Gek hoor dat het westen in dienst van duister centralizerende monomaanmannetjes, zoals JS ook doet trouwens, de loftrompet over individualisme blazen. Goed, als dit een voorkeur voor solitaire en grootst mogelijke diversiteit uitdrukt ben ik het daar roerend mee eens maar helaas.. . die status word zelfs vaag onverantwoordend grote goedheid buitengaats en schot sluizende corporaties die dus letterlijk en figuurlijk te ver gaan toegedicht (zo'n MNC is echt 'je van het' hoor ... slechts letterlijk dit keer).

De dicht en degelijk verweven maar onbeleden, verduisterde en tegenstellingen aanscherpende 2e helft van de vergelijking word gewoon achterwege gelaten, dan wel als iets heel eigens en er niks mee te maken hebbend specialisme behandeld onder de noemer veiligheid terwijl het in werkelijkheid gaat over de dwangmatigste der gezamelijkheden, goed fout defensie apparaat geheten, geacht vrijheidsvoorwaarden buitengrenselijk (op) te scheppen (daar liggen ze tenslotte voor in het buitenland, militantisme moet zich wel binnen bepaalde figuurlijke grenzen houden, al te gulzig schrokken word moet aan de grootste voorbehouden blijven. En zo was het altijd al (een zootje).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home